PRAKTIJK VOOR GEWICHTSBEHEERSING EN VOEDINGSADVIES
Over mij

Mag ik me even voorstellen?

 

Mijn naam is Margareth van Weert (1961). Sinds juni 2008 heb ik als gediplomeerd gewichtsconsulente een praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies in Zwijndrecht. In deze praktijk begeleid ik gezonde mensen met over- of ondergewicht naar een gezond(er) gewicht.

Omdat ik al geruime tijd geïnteresseerd was in alles dat met voeding te maken had, ben ik een opleiding Voedingsleer gaan volgen. In 1999 heb ik mijn diploma behaald.
Mijn eigen gewichtsproblemen waren de reden dat ik in 2007 de opleiding voor Gewichtsconsulent ben gaan volgen. Tijdens deze opleiding leerde ik dat alle diëten die ik gevolgd had, slechts tijdelijk een oplossing waren; met normale, gezonde voeding was afvallen ook mogelijk en veel prettiger. Het veranderen van mijn eet- en leefgewoontes was dé manier om af te vallen en op gewicht te blijven!

Het werd me meer en meer duidelijk dat ik met mijn verworven kennis en ervaring anderen met gewichtsproblemen wilde  helpen. Na het behalen van mijn diploma Gewichtsconsulent ben ik mijn praktijk aan huis gestart. In oktober 2014 is de praktijk verhuisd naar het bedrijvengedeelte in de Kapitein Horsmanflat in Zwijndrecht. Hier geef ik, naast de individuele begeleiding,  groepsbegeleiding, cursussen en workshops over onderwerpen die betrekking hebben op gezonde voeding en leefstijl.

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dit betekent dat eenieder zich zo mag noemen. Omdat ik het belangrijk vind me te onderscheiden van niet-gediplomeerde gewichtsconsulenten, ben ik lid geworden van de BGN. Leden van de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) dienen te  voldoen aan strikte kwaliteitseisen. Ik ben geregistreerd lid van de BGN; dit houdt in dat ik:

♦ in het bezit ben van het diploma gewichtsconsulent
♦ regelmatig bij- en nascholing dien te volgen
♦ cliënten begeleid volgens het BGN-protocol
♦ geen afslankproducten verkoop of adviseer
♦ aangesloten ben bij de BGN-klachtenprocedure


Kijk voor meer informatie over de BGN op www.gewichtsconsulenten.nl

                       
         

 


         


HomeOver mijMotivatie Workshop 23/2Individuele begeleidingTarieven 2017Vergoedingen Contact