PRAKTIJK VOOR GEWICHTSBEHEERSING EN VOEDINGSADVIES
Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Kennismakingsgesprek
Doel van dit gesprek is om nader kennis te maken met elkaar. Het gewicht is voor velen iets waar ze liever niet over praten, met name wanneer er sprake is van overgewicht. Mede daarom vind ik het belangrijk dat het “klikt” tussen de cliënt en mij en vindt er altijd eerst een vrijblijvend (kosteloos) gesprek plaats in de praktijk. Pas na dit gesprek besluit u of u kiest voor advies / begeleiding door Gezond Gewicht op Maat.
Tijdens het gesprek kunt u aangeven wat u van mij verwacht en kan ik u vertellen wat ik kan bieden. U heeft natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen.

Intake / Lichaamsanalyse
Tijdens dit consult wordt met behulp van de weegschaal uw gewicht, spiermassa, vetmassa, ruststofwisseling en BMI bepaald. Ook vindt er een taillemeting plaats en wordt uw lengte gemeten. Deze gegevens worden met u besproken en zijn van belang bij het bepalen van uw doel. Vervolgens wordt een vragenformulier ingevuld. Deze vragen gaan o.a. over uw lijnverleden, uw huidige gewoontes, uw leefomstandigheden enz.
Tot slot krijgt u een voedingsdagboek overhandigd en krijgt u informatie over hoe het boek ingevuld moet worden.
Graag ontvang ik het voedingsdagboek enkele dagen voor het Consult / Voedingsanalyse retour, waarna het door mij geanalyseerd kan worden. Deze analyse vormt de basis van mijn advisering.

Consult / Voedingsanalyse
Tijdens het consult volgend op het intakegesprek wordt de voedingsanalyse, die gemaakt is naar aanleiding van het ingevulde voedingsdagboek, uitvoerig besproken. U wordt gewezen op dingen die u goed doet, maar ook op dingen die verbeterd kunnen worden.  U ontvangt een aantal voorbeelden van hoe uw dagmenu eruit kan zien.  Mijn streven is om met mijn advies zo dicht mogelijk bij uw huidige eetpatroon te blijven.
Het veranderen van gewoontes is best ingrijpend en zeker niet gemakkelijk. Wanneer u echter merkt dat u zich door een ander, gezonder eet- en leefpatroon beter gaat voelen, is het makkelijker om de ingeslagen weg te vervolgen.

Vervolgconsulten
Tijdens de vervolgconsulten wordt u gewogen. De periode voorafgaand aan het consult wordt besproken. Zijn er moeilijke momenten geweest? Hoe is daarmee omgegaan? Wat kunt u doen om moeilijke momenten te voorkomen? Tevens worden er tijdens de consulten onderwerpen besproken, zoals bewegen, het belang van eten van groente en fruit, etiketten lezen en nog veel meer.
Ook kunt u zelf aangeven welk onderwerp u behandeld zou willen zien.
Hoe lang de periode tussen de consulten is wordt in onderling overleg besproken.

Weegconsult
Het weegconsult is alleen bedoeld voor cliënten die hun streefgewicht bereikt hebben en geen begeleiding meer nodig hebben, maar het fijn vinden om “een stok achter de deur” te hebben. Tijdens dit consult wordt er gewogen en is er de mogelijkheid tot het stellen van korte vragen.

Eenmalig voedingsadvies
U hebt een gezond gewicht maar u bent benieuwd of uw voeding verantwoord is. Dan kunt u kiezen voor een eenmalig voedingsadvies. U vult een aantal dagen een voedingsdagboek in. Dit voedingsdagboek wordt door mij geanalyseerd. De uitkomst wordt tijdens een consult met u besproken. U krijgt (indien nodig) adviezen om uw voeding aan te passen.

                                       
HomeOver mijMotivatie Workshop 23/2Individuele begeleidingTarieven 2017Vergoedingen Contact